Comega 7 Bt

Informatika, egyszerűen? Nos, a mi számunkra mindenképpen. A Te számodra inkább láthatatlanul. Mert a jó informatikai rendszer teszi a dolgát. Végrehajtja, amit a felhasználók szeretnének, nem pedig feladatot ad. Vágyálom? Nem feltétlenül. Mi segíthetünk abban, hogy nálad mindez valóra váljon.

Dolgozhatunk együtt?

info@comega7.hu

Drupal kezdőlap átirányítása

  • Bolemányi Attila

Ha egy Drupal alapú weboldalnál szeretnénk elérni, hogy a felhasználók, bejelentkezésük után, ne a felhasználói profil oldalukra legyenek irányítva, hanem az oldal kezdőlapjára, akkor a Drupal alaprendszer részét képező Triggerek és Akciók segítségével készíthetünk egy átirányítást, amely a bejelentkezett felhasználókat mindig a kezdőlapra irányítja.

Ezzel a megoldással csak egy baj van: ha a felhasználók elfelejtik a jelszavukat és kérnek a rendszertől egy újat, akkor az új jelszó megadását lehetővé tévő oldal helyett is a kezdőlap fog megjelenni. Ebben az esetben külön el kell navigálni a felhasználónak a jelszócserét biztosító oldalra, amely ekkor már kérni fogja a régi jelszót is. Ha nem szeretnénk saját modult fejleszteni és kódot írni, akkor az alábbi megoldás segít megoldani ezt az egyébként nem is olyan ritka feladatot.

Először is, szükségünk lesz a Rules modul telepítésére.

Másodszor, készítenünk kell egy szabályt az alábbiak szerint:

  1. Esemény: Felhasználó belépett

  2. Feltételek: Szövegösszehasonlítás

    1. Adatkiválasztó: site:current-page:path

    2. Érték: user

    3. Összehasonlító művelet: erre végződik

  3. Akciók: Oldalátirányítás

    1. Webcím: [site:url]

    2. Átirányítás kikényszerítése: hamis

Ettől kezdve, ha egy felhasználó bejelentkezik, a kezőoldal fog megjelenni a számára. Ha azonban elfelejti jelszavát és újat kér, akkor az átirányítás a kezdőlapra nem fut le, és az így megjelenő oldalon képes lesz megadni az új jelszavát a régi ismerete nélkül is.

Címkék : Drupal