CMS

Drupal kezdőlap átirányítása

  • Beküldve: 2014. május 28, 11:52
  • Szerző: Bolemányi Attila

Ha egy Drupal alapú weboldalnál szeretnénk elérni, hogy a felhasználók, bejelentkezésük után, ne a felhasználói profil oldalukra legyenek irányítva, hanem az oldal kezdőlapjára, akkor a Drupal alaprendszer részét képező Triggerek és Akciók segítségével készíthetünk egy átirányítást, amely a bejelentkezett felhasználókat mindig a kezdőlapra irányítja.

Ezzel a megoldással csak egy baj van: ha a felhasználók elfelejtik a jelszavukat és kérnek a rendszertől egy újat, akkor az új jelszó megadását lehetővé tévő oldal helyett is a kezdőlap fog megjelenni. Ebben az esetben külön el kell navigálni a felhasználónak a jelszócserét biztosító oldalra, amely ekkor már kérni fogja a régi jelszót is. Ha nem szeretnénk saját modult fejleszetni és kódot írni, akkor az alábbi megoldás segít megoldani ezt az egyébként nem is olyan ritka feladatot.

Panel tartalom, mint hivatkozás

  • Beküldve: 2013. november 14, 21:10
  • Szerző: Bolemányi Attila

Ha szeretnénk Drupal tartalomkezelő alatt egy panel egész felületét hivatkozásként használni, a megoldás nem annyira kézenfekvő, hogy két kattintással meg tudjuk oldani. Azonban egy apró módosítás a smink style.css fájljában, és máris célegyenesben vagyunk. Ha olyan sminket használ az oldal, amelyhez érkezhetnek frissítések, célszerű a sminkről egy másolatot készíteni, és a módosításokat ezen a másolaton elvégezni.

Drupal 7 memcached integráció

  • Beküldve: 2013. április 10, 15:33
  • Szerző: Bolemányi Attila

Egy nagyobb forgalmú Drupal oldalnál hamar jelentkezik az igény a teljesítmény növelésére. Az egyik megoldás a Memcached rendszer hadrendbe állítása, amely az adatbázis lekérdezések eredményeit gyorsítótárazza a memóriába. Nem elég azonban feltelepíteni és beállítani magát a Memcached rendszert, azt is biztosítani kell, hogy a Drupal ki tudja használni ennek az előnyeit. Erre szolgál a Memcache API and Integration modul, amelynek telepítése igazán egyszerű feladat. A telepítés részeként három sorral kell kiegészíteni a Drupal settings.php fájlt, amelyek a következők:

Drupal 7.22

  • Beküldve: 2013. április 04, 15:02
  • Szerző: Bolemányi Attila

2013. április 3-án megjelent a Drupal CMS 7-es változatának új, karbantartó kiadása. Az új kiadás biztonsági hibajavításokat nem tartalmaz, azonban számos apró egyéb hiba lett benne kijavítva. Az orvosolt hibák leírása a kiadási megjegyzésben tekinthető meg. Mivel a lista imponálóan hosszú, így mindenkinek erősen javasolt a frissítés telepítése.

Drupal 7.21

  • Beküldve: 2013. március 07, 07:54
  • Szerző: Bolemányi Attila

2013. március 7-én kiadásra került a Drupal tartalomkezelő rendszer 7.21-es változata. A kiadás a 7-20-as változatban megjelent néhány inkompatibilitási problémát orvosol, új képességeket vagy fejlesztéseket nem tartalmaz. Az új kiadás telepítése erősen javasolt, különösen akkor, ha a 7.20-as változatban jelentkeztek a fenti problémák. A kijavított problémákról részletes információk a kiadási megjegyzésekben találhatóak.

Oldalak