e-learning

A Moodle telepítése

  • Beküldve: 2015. november 18, 20:59
  • Szerző: Bolemányi Attila

2015. november 16-án megjelent a Moodle e-learning keretrendszer vadonatúj, 3.0-ás változata, amely egy kiváló lehetőség arra, hogy felhasználva a Debian Jessie rendszerből felépített webszerverünket, telepítsük ezt a remek alkalmazást is. Egy e-learning rendszer futtatásához sok dologra van szükség, ezért én most kizárólag a telepítére szeretnék koncentrálni. A telepítés végén kezdődik csak az igazi tanulás, a Moodle használatának elsajátítása, amelyről sok elsőrangú leírás született már. Ha erre van szükséged, történetesen itt találsz egyet.

Az ILIAS telepítése

  • Beküldve: 2015. november 06, 13:12
  • Szerző: Bolemányi Attila

Felhasználva a Debian Jessie rendszerből felépített webszervert, ebben a részben telepítünk egy ILIAS e-learning keretrendszert. Az e-learning rendszerekről bővebben ezen az oldalon olvashatsz, az ILIAS keretrendszerről pedig itt lalálsz részletesebb információkat. Egy e-learning keretrendszer futtatásához sok dologra van szükség, itt most konkrétan a rendszer telepítését szeretném bemutatni. A telepítés végén lesz egy hadrafogható ILIAS keretrendszered, de a finomhangolásokat és az ILIAS használatát - már csak terjedelmi okok miatt sem - itt most nem lesz lehetőségem bemutatni. Lássunk hát hozzá.

Moodle frissítések

  • Beküldve: 2015. május 12, 19:50
  • Szerző: Bolemányi Attila

2015. május 11-én megjelentek a Moodle keretrendszer soron következő frissítési kiadásai. A kiadások aprób hibajavításokat és fejlesztéseket, valamint biztonsági frissítéseket is tartalmaznak, így mindenképpen ajánlott frissíteni a legújabb változatokra.

A változások részletes listája az alábbi hivatkozások segítségével érhetőek el:

A Moodle 2.7-es sorozata már csak biztonsági frissítéseket kap (2017 májusig, mivel ez egy LTS kiadás), a 2.6-os változat támogatása pedig 2015. májusban véget ér, így ez a kiadás (2.6.11) az utolsó.

Oldalak