ILIAS szerver, Moodle szerver

ILIAS vagy Moodle rendszered futtatásához egy ILIAS szerver vagy egy Moodle szerver hadrendbe állítására lesz szükséged. A szükséges összetevőket az alábbi lista tartalmazza:

 • Szerver számítógép: egy megfelelő teljesítményű szerver vásárlása magas induló költséget jelent, arról nem is beszélve, hogy saját tulajdonú szerver esetén a meghibásodott alkatrészek cseréjéről is neked kell gondoskodnod. Éppen ezért mi mindenképpen egy szerverbérleti konstrukciót javasolunk, hiszen így havonta tervezhető a szervered költsége és nincs nagy induló befektetési kötelezettséged sem. Ha egy alkatrész meghibásodik, a cseréről egy-két órán belül a szervert biztosító cég gondoskodik.
 • Megfelelő elhelyezés: a szerver megbízható működéséhez olyan helységre van szükséged, amely rendelkezik folyamatos áramellátással és internet kapcsolattal, megfelelő légkondicionálással és tűzjelzővel, valamint a szerverhez csak az arra jogosult személyek férnek hozzá. Éppen ezért semmiképpen nem javasoljuk a szerver otthoni, vagy irodában történő üzemeltetését, erre a célra válassz inkább egy megfelelő szerverfarmot.
 • Szerver telepítése, üzemeltetése: az ILIAS szerver vagy a Moodle szerver működéséhez szükség van egy megfelelően telepített operációs rendszerre - mint például a Debian GNU/Linux -, kiegészítő szolgáltatások és szoftveres környezet telepítésére - mint például webszerver, adatbázisszerver, levelezőszerver, PHP futtató környezet -, valamint mindezek megbízható és folyamatos üzemeltetésére is (biztonsági frissítések telepítése, adatmentési és felügyeleti rendszerek).
 • ILIAS vagy Moodle telepítése: végül pedig jöhet magának az e-learning keretrendszernek a telepítése, illetve a kezdeti beállítások elvégzése.
 • Oktatás: ha elkészült a vadonatúj, csillogó-villogó e-learning rendszered, ideje megismerkedni a kezdő lépésekkel is. Szóval nem árt egy rövid ismertető arról, hogyan kell képzéseket, kurzusokat, felhasználókat és tananyagokat készíteni, illetve menedzselni.

Egyszeri és rendszeres költségek

Jó kérdés az is, hogy a fentiek mekkora kezdeti és havonta jelentkező költséget jelentenek számodra. Nézzük meg ezeket is szép sorjában:

Moodle szerver, ILIAS szerver költségek

 • Szerver számítógép bérlése és megfelelő elhelyezése: ebben mi évek óta az Integrity Kft szolgáltatásait vesszük igénybe, a legteljesebb megelégedésünkre. A szerverek bérléséről és elhelyezésük árairól ezen az oldalon keresztül tájékozódhatsz. A várható hallgatói létszám és tananyag mennyiség ismeretében természetesen szívesen megkeressük Számodra a legjobb ár/érték arányban elérhető szervereket.
 • Szerver telepítés és üzemeltetés: ha a szervered már rendelkezésre áll, az operációs rendszer és az egyéb szolgáltatások telepítése, megfelelő beállítása és üzemeltetése már a mi dolgunk. A telepítés egyszeri összeget jelent, az üzemeltetés pedig havonta jelentkező kiadásként fog megjelenni. Ha kíváncsi vagy az ezzel kapcsolatos részletekre, írj nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével. A Kezdőlapon mindenesetre feltüntettük  a jellemző induló költségeket.
 • ILIAS vagy Moodle telepítése: az e-learning rendszer telepítése és a megfelelő egyedi dizájn kialakítása szintén egy egyszeri összeget fog jelenteni. Részletes árajánlatért szintén írj nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével.
 • Oktatás: sok éves ILIAS és Moodle üzemeltetési tapasztalatunk a garancia arra, hogy a legtöbb kérdésedre valószínűleg fogunk tudni válaszolni. Azért is célszerű ezeket az ismereteket megtanulni, mivel az e-learning rendszeren belüli feladatok jellemzően olyan tevékenységek - kurzusok létrehozása, tesztkérdések és tananyagok feltöltése, felhasználók menedzselése - amelyek szorosan kötődnek a helyi képzésszervezési feladatokhoz, folyamatokhoz, így nem célszerű ezeket külső személyekre, vállalkozásokra bíznod. Mindenképpen javasolt egy saját munkavállalóra bízni ezeket a feladatokat, neki viszont garantáltan szüksége lesz a megfelelő képzésre ahhoz, hogy új munkakörét az elvárt színvonalon legyen képes ellátni. Az oktatási feladatokról szóló árajánlattal kapcsolatban szintén írj nekünk.

ILIAS szerver, Moodle szerver - költségek, röviden

 • Egyszeri összeg
  • az ILIAS szerver vagy Moodle szerver telepítése és beállítása
  • az ILIAS vagy Moodle telepítése és beállítása, valamit a megfelelő dizájn kialakítása
  • oktatás
 • Havonta jelentkező összeg
  • a szerver és a szerverfarm bérleti díja
  • a szerver üzemeltetésének díja

Reméljük, hogy a fenti információkkal sokat segítettünk jövőbeni e-learning rendszered megvalósításában, és hamarosan Téged és vállalkozásodat is üdvözölhetjük elégedett ügyfeleink egyre bővülő táborában!

A költségek drasztikus lefaragása - kell egy jó tárhely?

Amennyiben pedig első ránézésre soknak tűnik a fenti költségek egy része, segíthetünk megfelelő tárhelyet is találni e-learning rendszerednek. Ebben az esetben ugyanis nem lesz szükséged sem bérelt szerverre, sem pedig annak üzemeltetésére, így havonta jelentős kiadásokat takaríthatsz meg!

Költségek lenyomása

Kulcsszavak: ILIAS szerver, Moodle szerver