Nagios szerver telepítése, üzemeltetése

Szervereink üzemeltetése során kulcsfontosságú, hogy a szervereken futó szolgáltatások és a kritikus rendszerparaméterek (leterheltség, háttértárolókon található szabad hely, stb) állapotát folyamatosan figyelemmel kísérjük. Ebben tud nagy segítséget nyújtani a Nagios rendszerfelügyeleti alkalmazás, amely egy beállított időközönként (alapértelmezés szerint 5 perc) lekérdezi a gondjaira bízott szerverek meghatározott jellemzőit, és amennyiben ezek meghaladnak egy kritikus értéket, e-mailben értesít bennünket a problémáról. Így jó esetben azelőtt értesülünk egy szolgáltatás kieséséről, mielőtt a felhasználók elárasztanának bennünket panaszos levelekkel és telefonhívásokkal.

Nagios

Könnyen belátható, hogy egy nagyobb hálózatban létkérdés, hogy rendelkezünk-e ilyen monitoring alkalmazással. Ha az Ön esetében nem ez a helyzet, de szeretné állandó felügyelet alá helyezni szervereit és az azokon futó szolgáltatásokat, ne várjon tovább! Több éves, Nagios szerver segítségével végzett rendszerfelügyeleti tapasztalatunkat örömmel állítjuk az Ön és cége szolgálatába.

Az általunk üzemeltetett webszervereket és levelezőszervereket magától értetődő módon vesszük fel saját Nagios alkalmazásunkba, hogy azelőtt legyünk képesek elhárítani a szolgáltatásokban jelentkező problémákat, mielőtt azok ügyfeleinknek okoznának kellemetlenségeket vagy anyagi károkat.