Virtualizációs megoldások telepítése, üzemeltetése

Desktop virtualizáció

A munkaállomás virtualizáció egyik alkalmazási lehetősége, amikor a felhasználónak olyan operációs rendszert kell használnia, amely már nem támogatott a gyártó által, és a felhasználó sem ezen dolgozik a mindennapok során. Jó példa erre az az eset, amikor a felhasználó számítógépén Windows 7 van telepítve, de a könyvelőprogram, amelyet használnia kell, csak Windows 98 alatt képes működni. Ekkor nem kell egy újabb számítógépet hadra fogni - amely csak a helyet foglalná az asztalon - hanem egy megfelelő programmal egy teljes értékű Windows 98 telepíthető a Windows 7 alá, akárcsak egy egyszerű szövegszerkesztő program. Ez az úgynevezett virtuális gép ugyanúgy fog működni, mint egy hagyományos számítógép, azzal a különbséggel, hogy nem közvetlenül a gazda számítógépen fog futni, hanem egy ablakon belül, az egyéb felhasználói programokhoz hasonlóan. Erre a virtuális gépre aztán feltelepíthető a régi könyvelői program, és innentől kezdve megy minden, akár a karikacsapás. A megfelelő program, amely ezt lehetővé teszi, az úgynevezett virtualizációs szoftver.

Mi nem csak abban segítünk, hogy feltelepítjük a fenti programok valamelyikét számítógépére, hanem kulcsrakész megoldást adunk az Ön kezébe és meg is tanítjuk annak szakszerű használatára.

Szerver virtualizáció

A szerver virtualizáció abban az esetben kerül alkalmazásra, amikor hálózati szolgáltatásokat nyújtó operációs rendszereket - például egy fájl- és nyomtatószervert vagy egy webszervert - üzemeltetünk virtuális gépként. Ezeknek a virtuális gépeknek folyamatosan kell működniük, hiszen az általuk nyújtott szolgáltatásokra a nap 24 órájában szükség van. Ezért ezeket a virtualizációs szoftvereket kimondottan szerver célra épített számítógépeken kell telepíteni és futtatni, mivel ezek teljesítményigénye, illetve a rendelkezésre állással szemben támaszott igény sokkal magasabb a munkaállomásokhoz képest. A virtualizáció arra is alkalmas, hogy  erőforrásokat és üzemeltetési költséget megtakarítva, több fizikai szerveren működő operációs rendszereket futtassunk virtuális gépként, egyetlen szerverre összevonva. Ez az úgynevezett szerverkonszolidáció.

A fenti szolgáltatásokat az alábbi szoftverek segítségével tudjuk Önnek biztosítani:

A VMware vSphere Hypervisor és a XEN Hypervisor  ingyenesen elérhető és felhasználható. Önnek csak a mi szakértelmünket kell megfizetnie.