Comega 7 Bt

Informatika, egyszerűen? Nos, a mi számunkra mindenképpen. A Te számodra inkább láthatatlanul. Mert a jó informatikai rendszer teszi a dolgát. Végrehajtja, amit a felhasználók szeretnének, nem pedig feladatot ad. Vágyálom? Nem feltétlenül. Mi segíthetünk abban, hogy nálad mindez valóra váljon.

Dolgozhatunk együtt?

info@comega7.hu

Drupal 7 memcached integráció

  • Bolemányi Attila

Egy nagyobb forgalmú Drupal oldalnál hamar jelentkezik az igény a teljesítmény növelésére. Az egyik megoldás a Memcached rendszer hadrendbe állítása, amely az adatbázis lekérdezések eredményeit gyorsítótárazza a memóriába. Nem elég azonban feltelepíteni és beállítani magát a Memcached rendszert, azt is biztosítani kell, hogy a Drupal ki tudja használni ennek az előnyeit. Erre szolgál a Memcache API and Integration modul, amelynek telepítése igazán egyszerű feladat. A telepítés részeként három sorral kell kiegészíteni a Drupal settings.php fájlt, amelyek a következők:

$conf['cache_backends'][] = 'sites/all/modules/memcache/memcache.inc';
$conf['cache_default_class'] = 'MemCacheDrupal';
$conf['cache_class_cache_form'] = 'DrupalDatabaseCache';

Ha azonban a szerver, amelyen oldalunk fut, több weboldal kiszolgálásáért is felelős, szükségünk lesz egy kiegészítő sorra is, enélkül ugyanis nem fog működni a gyorstárazás:

$conf['memcache_key_prefix'] = 'unique_key';

A fenti sorban a 'unique_key' egy tetszőlegesen megválasztott karaktersorozat.

Címkék : Drupal , Linux