Comega 7 Bt

Informatika, egyszerűen? Nos, a mi számunkra mindenképpen. A Te számodra inkább láthatatlanul. Mert a jó informatikai rendszer teszi a dolgát. Végrehajtja, amit a felhasználók szeretnének, nem pedig feladatot ad. Vágyálom? Nem feltétlenül. Mi segíthetünk abban, hogy nálad mindez valóra váljon.

Dolgozhatunk együtt?

info@comega7.hu

Moodle szerver

Servers

Moodle rendszered futtatásához egy Moodle szerver hadrendbe állítására lesz szükséged. A szükséges összetevőket az alábbi lista tartalmazza:

 1. Szerver számítógép: egy megfelelő teljesítményű szerver vásárlása magas induló költséget jelent, arról nem is beszélve, hogy saját tulajdonú szerver esetén a meghibásodott alkatrészek cseréjéről is neked kell gondoskodnod. Éppen ezért mi mindenképpen egy szerverbérleti konstrukciót javasolunk Neked, hiszen így havonta tervezhető a szervered költsége és nincs nagy induló befektetési kötelezettséged sem. Ha egy alkatrész meghibásodik, a cseréről egy-két órán belül a szervert biztosító cég gondoskodik.

 2. Megfelelő elhelyezés: a szerver megbízható működéséhez olyan helységre van szükséged, amely rendelkezik folyamatos áramellátással és internet kapcsolattal, megfelelő légkondicionálással és tűzjelzővel, valamint a szerverhez csak az arra jogosult személyek férnek hozzá. Éppen ezért semmiképpen nem javasoljuk a szerver otthoni, vagy irodában történő üzemeltetését, erre a célra válassz inkább egy megfelelő szerverfarmot.

 3. Szerver telepítése, üzemeltetése: a Moodle szerver működéséhez szükség van egy megfelelően telepített operációs rendszerre - mint például a Debian GNU/Linux -, kiegészítő szolgáltatások és szoftveres környezet telepítésére - mint például webszerver, adatbázisszerver, levelezőszerver, PHP futtató környezet -, valamint mindezek megbízható és folyamatos üzemeltetésére is (biztonsági frissítések telepítése, adatmentés, automatizált felügyeleti rendszer).

 4. Moodle telepítése: végül pedig jöhet magának az e-learning keretrendszernek a telepítése, illetve a kezdeti beállítások elvégzése.

 5. Oktatás: ha elkészült a vadonatúj, csillogó-villogó e-learning rendszered, ideje megismerkedni a kezdő lépésekkel is. Szóval nem árt egy rövid ismertető arról, hogyan kell képzéseket, kurzusokat, felhasználókat és tananyagokat készíteni, illetve menedzselni.

Egyszeri és rendszeres költségek

Jó kérdés az is, hogy a fentiek mekkora kezdeti és havonta jelentkező költséget jelentenek számodra. Nézzük meg ezeket is szép sorjában:

 1. Szerver számítógép bérlése és megfelelő elhelyezése: ebben mi évek óta az Integrity Kft szolgáltatásait vesszük igénybe, a legteljesebb megelégedésünkre. A szerverek bérléséről és elhelyezésük árairól ezen az oldalon keresztül tájékozódhatsz. A várható hallgatói létszám és tananyag mennyiség ismeretében természetesen szívesen megkeressük Számodra a legjobb ár/érték arányban elérhető szervereket.

 2. Szerver telepítés és üzemeltetés: ha a szervered már rendelkezésre áll, az operációs rendszer és az egyéb szolgáltatások telepítése, megfelelő beállítása és üzemeltetése már a mi dolgunk. A telepítés egyszeri összeget jelent, az üzemeltetés pedig havonta jelentkező kiadásként fog megjelenni. Ha kíváncsi vagy az ezzel kapcsolatos részletekre, írj nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével.

 3. Moodle telepítése: az e-learning rendszer telepítése és a megfelelő egyedi dizájn kialakítása szintén egy egyszeri összeget fog jelenteni Számodra. Részletes árajánlatért szintén írj nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével.

 4. Oktatás: sok éves Moodle üzemeltetési tapasztalatunk a garancia arra, hogy a legtöbb kérdésedre valószínűleg fogunk tudni válaszolni. Azért is célszerű ezeket az ismereteket megtanulni, mivel az e-learning rendszeren belüli feladatok jellemzően olyan tevékenységek - kurzusok létrehozása, tesztkérdések és tananyagok feltöltése, felhasználók menedzselése - amelyek szorosan kötődnek a helyi képzésszervezési feladatokhoz, folyamatokhoz, így nem célszerű ezeket külső személyekre, vállalkozásokra bíznod. Mindenképpen javasolt egy saját munkavállalóra bízni ezeket a feladatokat, neki viszont garantáltan szüksége lesz a megfelelő képzésre ahhoz, hogy új munkakörét az elvárt színvonalon legyen képes ellátni. Az oktatási feladatokról szóló árajánlattal kapcsolatban szintén írj nekünk.

Moodle szerver - költségek, röviden

Egyszeri összeg

 1. a Moodle szerver telepítése és beállítása

 2. a Moodle telepítése és beállítása, valamit a megfelelő dizájn kialakítása

 3. oktatás

Havonta jelentkező összeg

 1. a szerver és a szerverfarmon történő elhelyezésének bérleti díja

 2. a szerver üzemeltetésének díja

Reméljük, hogy a fenti információkkal sokat segítettünk jövőbeni e-learning rendszered megvalósításában, és hamarosan Téged és vállalkozásodat is üdvözölhetjük elégedett ügyfeleink egyre bővülő táborában!

A költségek drasztikus lefaragása - kell egy jó tárhely?

Amennyiben pedig első ránézésre soknak tűnik a fenti költségek egy része, segíthetünk megfelelő tárhelyet is találni e-learning rendszerednek. Ebben az esetben ugyanis nem lesz szükséged sem bérelt szerverre, sem pedig annak üzemeltetésére, így havonta jelentős kiadásokat takaríthatsz meg!