Comega 7 Bt

Informatika, egyszerűen? Nos, a mi számunkra mindenképpen. A Te számodra inkább láthatatlanul. Mert a jó informatikai rendszer teszi a dolgát. Végrehajtja, amit a felhasználók szeretnének, nem pedig feladatot ad. Vágyálom? Nem feltétlenül. Mi segíthetünk abban, hogy nálad mindez valóra váljon.

Dolgozhatunk együtt?

info@comega7.hu

E-learning - Moodle LMS

Moodle LMS

A hallgatóid szeretnének a saját időbeosztásukban, a saját tempójukban tanulni? Függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodnak? Ha ilyen kihívásokkal nézel szembe, az e-learning biztosította lehetőségeket pont Neked találták ki! Egy megfelelően beállított Moodle rendszerrel és a benne található online kurzusokkal mindezt pofonegyszerűen meg tudod valósítani.

E-learning, dióhéjban

Azt a tényt, hogy a 21. században gyökeresen megváltoztak a tanulási, tanítási módszerek, senki sem vitatja. Egyre inkább előtérbe kerülnek az olyan oktatási formák, ahol a hallgatók - egy számítógép, tablet vagy mobiltelefon segítségével - a saját időbeosztásukban, a saját tempójukban, tartózkodási helyüktől függetlenül képesek elsajátítani a szükséges ismereteket. Természetesen ez mind az oktatóktól, mind pedig a képzési intézményektől egy merőben újfajta oktatási módszer gyakorlati alkalmazását követeli meg, amelynek segítségével képesek megfelelni a fenti kihívásoknak.

Ezt a tanulási és oktatási környezetet az e-learning keretrendszerek segítségével tudjuk megvalósítani. Mi a Moodle LMS - LMS: Learning Management System - rendszert javasoljuk a Számodra, amellyel könnyedén megvalósíthatod az alábbiakat:

  1. Kurzusok készítése, ahol a kurzus általában egy témakör vagy tantárgy megfelelője.

  2. A kurzusokba feltöltheted a már meglévő dokumentumaidat (Word, PowerPoint, Excel, PDF) és egyéb fájljaidat is.

  3. A kurzusokba feltölthetsz képeket, hanganyagokat és videókat is.

  4. Tesztfeladatokat készíthetsz, amelyeket a hallgatóid a képernyő előtt ülve tudnak kitölteni.

  5. A tesztek eredményét a rendszer azonnal kiértékeli, és az így kapott értékelést a hallgatóid és az oktatóid rendelkezésére bocsátja, akár közvetlenül a teszt befejezése után is.

  6. Az oktatás minőségbiztosítása érdekében kérdőíveket tudsz készíteni, amelyet a hallgatóid ki tudnak tölteni, az oktatásszervezőid pedig ki tudják értékelni a kapott válaszokat.

  7. Különböző közösségi eszközök is a rendelkezésedre állnak a tanulási folyamat támogatása érdekében. Ilyenek a fórum, a wiki, illetve a fogalomtár lehetőségek. Ezek segítségével akár a hallgatóid is gyarapíthatják a tananyagot.

  8. Az így összeállított kurzusaidra a hallgatóid feliratkozhatnak, illetve beállíthatod a kurzusok nyitva tartásának időtartamát, a kurzusba való regisztrálás időtartamát és sok más, egyéb jellemzőit is (például a maximális hallgatói létszámot).

Egy ilyen rendszer bevezetése mindenképpen igényli a hozzáértő segítséget. A piacon sok megoldás közül választhatsz. Vannak méregdrága, fizetős változatok, de szép számmal találhatsz nyílt forráskódú, ingyenesen elérhető rendszereket is. De nem csak a megfelelő rendszer kiválasztása, hanem annak hadrendbe állítása, az oktatóid megfelelő képzése és a hallgatóid részére történő bevezetés is szakértő segítséget kíván.

Moodle

Az általunk előnyben részesített e-learning keretrendszer a Moodle. A rendszer nyílt forráskódú, így a használatáért nem kell méregdrága licencdíjakat fizetned, és széles körű felhasználói bázissal is rendelkezik. A Moodle fejlesztése Ausztráliából indult és felépítésében, filozófiájában angolszász gondolkodásmódot követ. A rendszer tudja azt, amelyre Neked szükséged van az e-learning világában. Ami pedig nincs benne az alaprendszerben, azt a képességeit kiegészítő pluginek, valamint a kinézetét meghatározó sminkek elhozzák a Számodra.