Comega 7 Bt

Informatika, egyszerűen? Nos, a mi számunkra mindenképpen. A Te számodra inkább láthatatlanul. Mert a jó informatikai rendszer teszi a dolgát. Végrehajtja, amit a felhasználók szeretnének, nem pedig feladatot ad. Vágyálom? Nem feltétlenül. Mi segíthetünk abban, hogy nálad mindez valóra váljon.

Dolgozhatunk együtt?

info@comega7.hu

Virtuális osztályterem

BigBlueButton

Ha szeretnél egy minden igényt kielégítő Virtuális Osztályterem szolgáltatást biztosítani hallgatóid és előadóid számára, már meg is találtad. Felépítünk Neked egy Virtuális Konferencia Központot vagy egy Virtuális Iskolát, ahol egyszerre, egy időben, több párhuzamos szekcióban van lehetőséged előadásokat, tanórákat, konferenciákat, értekezleteket és megbeszéléseket tartani. Sem az előadótermek, sem pedig a résztvevők számára nincs semmilyen korlátozás beállítva. Az előadásaid és a hallgatóid létszámát egyedül két tényező: a Virtuális Konferencia Központ vagy Virtuális Iskola alatt dolgozó szerver teljesítőképessége, illetve a rendelkezésre álló internetes kapcsolat sávszélessége befolyásolja.

Virtuális Osztályterem  - a résztvevők szemszögéből

Az előadások alatt lehetőséged van prezentációk bemutatására, jegyzetek megosztására, egyszerűbb szavazások lebonyolítására, illetve szöveges chat üzenetek váltására is. Az előadás közben YouTube videókat is megoszthatsz hallgatóiddal, illetve rendelkezésedre áll egy Whiteboard is, ahol pontosan úgy rajzolhatsz a táblára, ahogyan azt egy tanteremben is tennéd. Ezt egyébként a prezentációd diáin is megteheted.

Virtuális Osztályterem - az előadó szemszögéből

Ha valaki nem tud részt venni egy ilyen online összejövetelen, az sem okoz gondot. Mindegyik előadóterem rendelkezik rögzítési, felvételi lehetőséggel, így egy későbbi időpontban is meg lehet tekinteni az elhangzottakat, ahányszor csak szükség van rá.

Az összejöveteleken moderátor és néző szerepkörben vehetsz részt. A szerepek azonban dinamikusan megváltoztathatók, azaz a moderátornak lehetősége van az előadás közben átadni a szót bármelyik néző számára, így például egy tanóra keretén belül az egyik hallgató akár saját kiselőadását is meg tudja tartani. Az együttműködés egy másik formája az is, hogy az előadóterem táblájára párhuzamosan akár többen is tudnak írni, illetve rajzolni.

Digitális távoktatás

Arra is lehetőség van, hogy a Virtuális Konferencia Központot vagy Virtuális Iskolát összekössük, integráljuk a Moodle keretrendszerrel, így pedig egy teljes értékű Virtuális Oktatási Intézményt hozzunk létre, amelyben a Digitális Távoktatás valamennyi követelménye könnyedén kielégíthető. Mivel a Moodle keretrendszer képes a felhasználókat Active Directory alapon is hitelesíteni, az is megoldható, hogy a Neptun rendszerben használt felhasználónév és jelszó segítségével lépjünk be a Moodle rendszerbe, ahonnan pedig minden egyes kurzusban nyitható egy vagy több Virtuális Osztályterem is.

Webinar

BigBlueButton akcióban

A Virtuális Konferencia Központ vagy Virtuális Iskola alapját képező BigBlueButton rendszer nyílt forráskódú alkalmazás, így külön költség nélkül használatba vehető. A Moodle keretrendszer szintén.

A lehetőségek szinte korlátlanok, csupán élned kell velük.

Mi készen állunk. Hát te?