Comega 7 Bt

Informatika, egyszerűen? Nos, a mi számunkra mindenképpen. A Te számodra inkább láthatatlanul. Mert a jó informatikai rendszer teszi a dolgát. Végrehajtja, amit a felhasználók szeretnének, nem pedig feladatot ad. Vágyálom? Nem feltétlenül. Mi segíthetünk abban, hogy nálad mindez valóra váljon.

Dolgozhatunk együtt?

info@comega7.hu

ILIAS cron feladat beállítása

  • Bolemányi Attila

Az ILIAS karbantartásáért felelős cron feladat futtatásához célszerű egy külön felhasználót készíteni az ILIAS-ban, akinek adminisztrátori jogot kell biztosítanunk. A megfelelő cron bejegyzés ehhez hasonlóan néz ki:

25 2 * * * website-user /usr/bin/php5 /path/cron.php ilias-user password client > /dev/null

Ahol:

  1. website-user: az a felhasználó, akinek a nevében a PHP szkript le fog futni (célszerűen a weboldal tulajdonosa)
  2. /path/cron.php: a cron.php elérési útvonala
  3. ilias-user: az az ILIAS felhasználó, akit erre a célra hoztunk létre
  4. password: az ilias-user jelszava
  5. client: az ILIAS telepítés neve

Arra is figyelni kell, hogy a cron futásáért felelős ILIAS felhasználót nem elegendő csak létrehozni, hanem be kell jelentkezni és el kell fogadni a felhasználói megállapodást, ellenkező esetben a cron feladat nem fog lefutni, és hibaüzenetet sem kapunk erről.

A cron feladat futásának sikerességét le tudjuk ellenőrizni az Adminisztráció / Általános beállítások menüpont alatt, a Cron-job-ok fül alatt. Itt az első bejegyzés - Cron job legutóbbi indulása - tartalmazza a legutóbbi cron feladat sikeres végrehajtásának dátumát és időpontját.

Címkék : ILIAS , Linux