Comega 7 Bt

Informatika, egyszerűen? Nos, a mi számunkra mindenképpen. A Te számodra inkább láthatatlanul. Mert a jó informatikai rendszer teszi a dolgát. Végrehajtja, amit a felhasználók szeretnének, nem pedig feladatot ad. Vágyálom? Nem feltétlenül. Mi segíthetünk abban, hogy nálad mindez valóra váljon.

Dolgozhatunk együtt?

info@comega7.hu

Képességek és összetevők

 • Bolemányi Attila

A levelezőszervert az alábbi képességekkel és az ehhez szükséges komponensekkel fogjuk ellátni:

 • Postfix Admin: lehetővé teszi korlátlan számú levelezési tartomány és a hozzá tartozó postafiókok felvételét. Lehetőség van az egyes postafiókok részére kvóta meghatározására is, így a postafiókok mérete nem nőhet a végtelenségig.
 • MySQL: a Postfixadmin az egyes tartományok és postafiókok adatait MySQL adatbázisban fogja tárolni, így szükségünk lesz erre a kiszolgálóra is.
 • Apache webszerver: a Postfix Admin egy webes alapú menedzsment eszköz, így szükség lesz egy webkiszolgálóra, hogy a böngészőben futtathassuk a programot.
 • PHP: a Postfix Admin egy PHP alapú alkalmazás, így szükségünk lesz az ennek megfelelő komponensekre. A PHP-t a PHP-FPM FastCGI Process Manager segítségével fogjuk futtatni, így a weboldal, mint alkalmazás, a saját felhasználói neve alatt fog futni, és nem fog összekeveredni más weboldalak tulajdonosaival és azok jogosultságaival sem.
 • Postfix: a levelek célba juttatását erre az SMTP kiszolgálóra fogjuk bízni. Nagyon rugalmasan konfigurálható, biztonságos levelező kiszolgáló.
 • Clamav: a beérkező levelek közül érdemes kiszűrni a vírusokat tartalmazó példányokat.
 • Spamassassin: nem csak a vírusos, hanem a kéretlen reklámokat tartalmazó leveleket sem szeretjük. Jelöljük meg az ilyen leveleket, és bízzuk rá a postafiókok tulajdonosaira, hogy mit kezdenek velük.
 • Amavis: az "átjáró" a Postfix és az előző két tartalomszűrő (Clamav és Spamassassin) között. A Postfix a levelet az Amavisnak továbbítja, ahol beállítható, hogy milyen tartalomszűrést fogunk végezni: Clamav és/vagy Spamassassin. Mi mindkét szűrést el fogjuk végezni.
 • Dovecot: a leveleket nem elég célba juttatni, hanem biztosítani kell azt is, hogy az ügyfelek hozzáférjenek a postafiókjukban található leveleikhez. Erre szolgál ez a remek IMAP/POP3 kiszolgáló. A Sieve plugin segítségével pedig megvalósítjuk a szerver oldali levélszűrést és a vakációs üzenetek kezelését is.
 • Roundcube webes levelező: a leveleinket nem csak levelezőkliensekkel (Outlook, Thunderbird), hanem tetszőleges böngésző segítségével, webes levelező szolgáltatásként is tudjuk kezelni. A Roundcube gyakorlatilag mindazt tudja, amire a levelek kezelésével kapcsolatban szükségünk lehet (jelszócsere, vakációs üzenetek beállítása, szerveroldali levélszűrés beállítása, stb).

A fenti összetevők kivétel nélkül nyílt forráskódú komponensek, így nem szükséges a bankkártya után kapkodni, ha éles környezetben szeretnéd használni az így felépített levelezőszerveredet.