Comega 7 Bt

Informatika, egyszerűen? Nos, a mi számunkra mindenképpen. A Te számodra inkább láthatatlanul. Mert a jó informatikai rendszer teszi a dolgát. Végrehajtja, amit a felhasználók szeretnének, nem pedig feladatot ad. Vágyálom? Nem feltétlenül. Mi segíthetünk abban, hogy nálad mindez valóra váljon.

Dolgozhatunk együtt?

info@comega7.hu

Smart Defrag 2

  • Bolemányi Attila

A számítógép használata során, az idő múlásával, a merevlemezen egyre több fájl válik töredezetté, amely jelentősen lerontja a számítógép sebességét. Egy töredezett állapotban lévő fájl beolvasásakor az egyes darabokat a merevlemez különböző területeiről kell "összegereblyézni", így ez a művelet nyilvánvalóan sokkal több időt vesz igénybe, mintha a fájl "egy darabban", töredezettség nélkül helyezkedne el a merevlemezen. A probléma megoldását egy töredezettség-mentesítő program beszerzése jelenti. A Windows rendelkezik ugyan beépített töredezettség-mentesítő programmal, de helyette ajánlanék egy szerintem jobb megoldást: a Smart Defrag 2 nevű programot.

A programot erről a címről tölthetjük le: http://www.iobit.com/iobitsmartdefrag.html.

Smart Defrag 2

A cikk írásakor a 2.6-os változat érhető el, amely magyarul is beszél. A támogatott operációs rendszerek a Windows 2000-től a Windows 8-ig terjednek. A telepítés után a program csenben fut a Tálcán, és ha beállítjuk, a számítógép tétlenül eltelő ideje alatt automatikusan végez töredezettség-mentesítést, így ezzel sem kell külön foglalkoznunk. Ezen kívül a Windows rendszerfájlokat az operációs rendszer indulásakor (boot időben) is képes töredezettség-mentesíteni. Ezeket a lehetőségeket (Automatikus Defrag és Boot idő gyorsítás) tehát érdemes beállítani, így a telepítés és egy rövid beállítás után a töredezett fájlokra többé nem lesz gondunk: a Smart Defrag mindent elintéz helyettünk.

Címkék : Windows