Comega 7 Bt

Informatika, egyszerűen? Nos, a mi számunkra mindenképpen. A Te számodra inkább láthatatlanul. Mert a jó informatikai rendszer teszi a dolgát. Végrehajtja, amit a felhasználók szeretnének, nem pedig feladatot ad. Vágyálom? Nem feltétlenül. Mi segíthetünk abban, hogy nálad mindez valóra váljon.

Dolgozhatunk együtt?

info@comega7.hu

Szerver oldali üzenetszűrés

  • Bolemányi Attila

Ennek beüzemeléséhez először is szükség van a dovecot-sieve és a dovecot-managesieved csomagok telepítésére. A 15-lda.conf fájlt módosítanunk kell:

protocol lda {
	mail_plugins = $mail_plugins quota sieve
}

Látható, hogy a pluginek kiegészültek a sieve plugin bejegyzéssel. A 90-sieve.conf fájl tartalma pedig a következő:

plugin {
	sieve = /srv/mail/sieve/%d/%n/.dovecot.sieve
	sieve_dir = /srv/mail/sieve/%d/%n/sieve
}

A sieve sor a felhasználó sieve szkriptjeit tartalmazó fájl elérési útvonalát adja meg. Ez jelen esetben egy szimbolikus link a sieve_dir sor megadott mappájában található managesieve.sieve fájlra. És végül a 20-managesieve.conf fájl tartalma:

protocols = $protocols sieve
service managesieve-login {
	inet_listener sieve {
	port = 4190
	}
	service_count = 1
	process_min_avail = 0
	vsz_limit = 64M
}
service managesieve {
	process_limit = 1024
}
protocol sieve {
	managesieve_max_line_length = 65536
	mail_max_userip_connections = 10
	managesieve_logout_format = bytes=%i/%o
	managesieve_implementation_string = Dovecot Pigeonhole
	managesieve_max_compile_errors = 5
	log_path = /var/log/sieve.log
	info_log_path = /var/log/sieve.log
}

A protocols sorban felvesszük a sieve protokollt a Dovecot által futtatott szolgáltatások sorába. Definiálunk egy managesieve-login szolgáltatást is, amely a 4190-es porton várja a felhasználók bejelentkezését. Így azok a levelezőprogramok, amelyek támogatják a felhasználók sieve szkriptjeinek menedzselését, itt tudnak csatlakozni a managesieve szerver szolgáltatáshoz. A managesieve szolgáltatás a managesieve-login által hitelesített felhasználók kapcsolatának fenntartásáért felelős. A managesieve-login és managesieve szolgáltatások ugyanolyan paraméterekkel konfigurálhatóak, mint az imap-login és imap szolgáltatások. Lapozz vissza néhány oldalt! Utolsó lépséként pedig meghatározzuk a sieve protokoll tulajdonságait is, amelyek nagy részének értelmezése az eddigiek alapján már valószínűleg könnyedén mennek a számodra. :-)