Comega 7 Bt

Informatika, egyszerűen? Nos, a mi számunkra mindenképpen. A Te számodra inkább láthatatlanul. Mert a jó informatikai rendszer teszi a dolgát. Végrehajtja, amit a felhasználók szeretnének, nem pedig feladatot ad. Vágyálom? Nem feltétlenül. Mi segíthetünk abban, hogy nálad mindez valóra váljon.

Dolgozhatunk együtt?

info@comega7.hu

A postafiókok beállításai

  • Bolemányi Attila

A postafiókok beállításai a 15-mailboxes.conf fájlban találhatóak:

namespace inbox {
	mailbox Drafts {
		special_use = \Drafts
		auto = subscribe
	}
	mailbox Junk {
		special_use = \Junk
		auto = subscribe
	}
	mailbox Trash {
		special_use = \Trash
		auto = subscribe
	}
	mailbox Sent {
		special_use = \Sent
		auto = subscribe
	}
	mailbox "Sent Messages" {
		special_use = \Sent
		auto = no
	}
}

Az előzőekben már meghatározott inbox névtérben elhelyezkedő postaládák tulajdonságait határozzuk meg. Beállítunk négy alapértelmezett levelezési mappát Drafts (Piszkozatok), Junk (Levélszemét), Trash (Törölt elemek) és Sent valamint Sent Messages néven (Elküldött elemek), és automatikusan fel is iratkoztatjuk ezekre a mappákra a postafiókok tulajdonosait.

Ennek pedig az az eredménye, hogy amint egy felhasználó megkapja első levelét, a postafiókja is elkészül az inbox névtérben a fenti levelezési mappákkal együtt. Így ennek a munkának a terhét levehetjük a Roundcube levelezőprogramról (is). Az első levél pedig garantáltan elkészül akkor, amikor a PostfixAdmin alkalmazással létrehozzuk a postafiókot egy adott felhasználó részére.

A Roundcube pedig duplán fog örülni a fenti levelezési mappáknak, ugyanis pontosan ugyanilyen néven várja azt a négy alapértelmezett mappát, amelyeknek neveit a felhasználó részére már az ő anyanyelvén fogja tudni megjeleníteni. Így jelenik meg automatikusan számunkra is ez a négy mappa Piszkozatok, Kéretlen, Kuka és Küldöttek néven.